Actualiteiten Productvormgeving: internationaal auteursrecht en andere recente ontwikkelingen

Online
€ 355,- excl. btw

Fysiek
€ 385,- excl. btw
Datum: Donderdag 13 april 2023
Tijd: 13:15 - 17:45u
PO/PE Punten: 4
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk)
Docenten: Mr. M.R. (Maarten) Rijks, Mr. C. (Charlotte) Garnitsch

Algemene informatie

Tijdens deze cursus zullen Charlotte Garnitsch en Maarten Rijks ingaan op de diverse aspecten die spelen bij een internationaal auteursrechtelijk geschil. Daarbij zal in ieder geval worden ingegaan op de bevoegdheid van de Nederlandse rechter in internationale auteursrechtgeschillen, op de rol van de Berner Conventie, in het bijzonder de reciprociteitsregels en op de recente rechtspraak op dit vlak. Ook zal worden ingegaan op rol van doorontwikkelde productvormgeving en auteursrechtelijke gevolgen daarvan. De zaken Kwantum/Vitra, Jaguar Land Rover/Ineos en Philips/Lidl zullen in ieder geval worden besproken tijdens deze cursus.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 385,- excl. btw.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 355,- excl. btw.

Programma

Datum: 13 april 2023
Tijd: 13:15 tot 17:45 uur

Docenten

Mr. M.R. (Maarten) Rijks

Mr. M.R. (Maarten) Rijks

Maarten is partner in het Intellectueel Eigendomsrecht team van Taylor Wessing en geeft leiding aan het Trademarks, Copyrights en Designs team in de Benelux. 

Cliënten omschrijven Maarten als een proactieve trusted advisor die praktisch toepasbaar advies geeft met oog voor de commerciële belangen van de cliënt. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht en is gespecialiseerd in het merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, slaafse nabootsing en zaken die daarmee verband houden, zoals over aansprakelijkheid van tussenpersonen, e-commerce en reclamerecht. 

Maarten is een ervaren procesadvocaat en vertegenwoordigt cliënten op regelmatige basis in procedures bij de Nederlandse rechter, het BBIE, EUIPO, Benelux Gerechtshof en tot aan he Europese Hof van Justitie. 

Maarten heeft onder meer Van Haren bijgestaan in de bekende procedure tegen Louboutin en staat Van Haren momenteel bij in de procedure tegen Airwair over de vormgeving en de merkrechten van Airwair ten aanzien van de Dr. Martens schoenen.

Mr. C. (Charlotte) Garnitsch

Mr. C. (Charlotte) Garnitsch

Charlotte is partner in het Intellectueel Eigendomsrecht team van Taylor Wessing. Zij is een ervaren procesadvocaat met een sterke focus op octrooien en industriële vormgeving. Daarnaast is zij een expert in zowel grensoverschrijdende rechtsmacht aspecten, als schadevergoeding in IE-zaken.

Charlotte vertegenwoordigt en adviseert zowel nationale als internationale bedrijven in IE-zaken op het gebied van onder meer werktuigbouwkunde, retail (product vormgeving) en farma. Charlotte heeft een sterk analytisch denkvermogen, wat zeer van pas komt bij het uitzetten van (internationale) proces-strategieën.  

Charlotte is co-auteur van het boek “De Handhavingsrichtlijn: handhaving van IE-rechten in Nederland”. 

Momenteel vertegenwoordigt zij Kwantum in de procedure tegen Vitra die thans voorligt bij de Hoge Raad. 

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

4

Gerelateerde cursussen

Online
20 nov 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
Online
01 okt 2024
3 punten

Patroonscursus (opfris)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
De opfriscursus is bedoeld voor patroons die hun expertise willen verdiepen, hun professionele vaardigheden willen aanscherpen en bovendien willen voldoen aan de eisen van de NOvA. Het programma staat van...
Hybride
18 nov 2024
4 punten

Actualiteiten Intellectuele Eigendom

Mr. M. (Maarten) Schut, Mr. S.C. (Sophie) van Loon, Mr. A.M. (Thijs) van Aerde
Deze cursus is uniek van opzet. De cursus wordt verzorgd door ervaren docenten Maarten Schut en Sophie van Loon van Kennedy Van der Laan en door Thijs van Aerde van Houthoff. De docenten zullen samen doceren gedurende de gehele cursus en de onderwerpen zo compleet en integraal mogelijk behandelen.
Online
08 okt 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling