Patroonscursus (basis)


Online
€ 529,- € 429,-
Datum: Woensdag 20 november 2024
Tijd: 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten: 6
Locatie: Online
Docent: Drs. A. (Alexandra) Gerny

Deelname online: Indien u zich voor 7 november 2024 inschrijft betaalt u € 429,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 529,- excl. btw

Algemene informatie

Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw begeleider?

Met andere woorden: patroon zijn is een vak. Een goede patroon geeft vleugels en wakkert de liefde voor het vak alleen maar verder aan. Een slechte patroon daarentegen frustreert, irriteert, maakt onzeker en klein.

In deze cursus leert u hoe mensen leren, hoe u anderen kunt motiveren, coachen en stevig feedback geven zodat uw stagiairs professionele, cliëntgerichte en zelfstandig denkende advocaten worden.

Ook andere aspecten komen aan bod. U hebt waarschijnlijk te maken met stagiairs uit een andere generatie of met andere werkstijlen. Dat leidt regelmatig tot strubbelingen en wederzijds onbegrip. Leer op een constructieve manier daarmee omgaan, zodat deze verschillen de stagiair en u het leven niet zuur maken maar verrijken.

In deze cursus leert u:

  • Hoe u aansluit bij het kennisniveau en de persoonlijkheid van de stagiair zodat uw interventies effect hebben.
  • Hoe u een stagiair begeleidt, motiveert en coacht, zonder dat het u meer tijd dan nodig kost.
  • Hoe u omgaat met vragen rondom timemanagement en stressbestendigheid, hoe u voorkomt dat u stagiair overspannen uitvalt.
  • Hoe u krachtig feedback geeft.
  • Hoe u een goede werkrelatie opbouwt met iemand van een andere generatie, met een andere persoonlijkheid of werkstijl.
  • Hoe u werkt met het competentieprofiel en het portfolio.

Na deze cursus voldoet u aan de eisen van de NOvA. U ontvangt 6 PO-punten (beroepsvaardigheden) en een bewijs van deelname.

Programma

Datum: 20 november 2024
Tijd: 09:30 tot 16:45 uur

Docenten

Drs. A. (Alexandra) Gerny

Drs. A. (Alexandra) Gerny

Drs. Alexandra Gerny werkt nationaal en internationaal als senior coach Nobco/EMCC, supervisor TIHR, trainer en intervisiebegeleider. Ze is gespecialiseerd in de advocatuur en als intervisiebegeleider erkend door de NOvA. Ze is president-elect van de International Society for the Psychoanalytic Study of Organizations ISPSO en voorzitter van de alumnivereniging CCC. Zij verzorgt regelmatig cursussen voor advocaten.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

6

Gerelateerde cursussen

Online
12 sep 2024
2 punten

Actualiteiten Verjaring

Prof. mr. A.L.M. (Anne) Keirse
Het leerstuk van de bevrijdende verjaring van rechtsvorderingen is sterk in beweging. Zowel de wetgever als de rechter hebben het leerstuk van verjaring sterk gerelativeerd, in die zin dat vorderingen...
Online
18 okt 2024
3 punten

Groep en groepsrelaties

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
In deze cursus staat het groepsbegrip in het ondernemingsrecht centraal. Behandeld worden onderwerpen als het groepsbegrip, de verschijningsvormen van groepsrelaties, doorbraak van aansprakelijkheid, de aanspakelijkheidspositie van bestuurders van dochtermaatschappijen, de...
Hybride
18 nov 2024
4 punten

Actualiteiten Intellectuele Eigendom

Mr. M. (Maarten) Schut, Mr. S.C. (Sophie) van Loon, Mr. A.M. (Thijs) van Aerde
Deze cursus is uniek van opzet. De cursus wordt verzorgd door ervaren docenten Maarten Schut en Sophie van Loon van Kennedy Van der Laan en door Thijs van Aerde van Houthoff. De docenten zullen samen doceren gedurende de gehele cursus en de onderwerpen zo compleet en integraal mogelijk behandelen.
Online
16 dec 2024
2 punten

Actualiteiten Contractenrecht

Prof. mr. A.L.M. (Anne) Keirse
Praktijkgerichte cursus over de belangrijkste recente arresten van de Hoge Raad op het terrein van het contractenrecht. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer uitleg, algemene voorwaarden, verzuim, ingebrekestelling, overeenkomsten...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling