Actualiteiten Intellectuele Eigendom

Online
€ 355,- € 305,-

Fysiek
€ 385,- € 335,-
Datum: Maandag 18 november 2024
Tijd: 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten: 4
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docenten: Mr. M. (Maarten) Schut, Mr. S.C. (Sophie) van Loon, Mr. A.M. (Thijs) van Aerde

Deelname op locatie: Indien u zich voor 1 november 2024 inschrijft betaalt u € 335,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 385,- excl. btwDeelname online: Indien u zich voor 1 november 2024 inschrijft betaalt u € 305,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 355,- excl. btw

Algemene informatie

In deze halfjaarlijkse cursus geven de docenten een overzicht van recente nationale en Europese rechtspraak en regelgeving, met aandacht voor de relevantie in de praktijk. De nadruk ligt op merkenrecht, auteurs- en naburige rechten, modellenrecht, bedrijfsgeheimen en IE-procesrecht. De verschillende onderwerpen worden diepgaand en interactief behandeld.

Deze cursus is uniek van opzet. De cursus wordt verzorgd door ervaren docenten Maarten Schut en Sophie van Loon van Kennedy Van der Laan en door Thijs van Aerde van Houthoff. De docenten zullen samen doceren gedurende de gehele cursus en de onderwerpen zo compleet en integraal mogelijk behandelen. U heeft voldoende ruimte om uw concrete vragen te stellen.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 385,- excl. btw. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij is inbegrepen.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 355,- excl. btw.

Programma

Datum: 18 november 2024
Tijd: 13:00 tot 17:30 uur

Docenten

Mr. M. (Maarten) Schut

Mr. M. (Maarten) Schut

Maarten Schut is partner bij de sectie Intellectueel Eigendom & Media van Kennedy Van der Laan in Amsterdam. Hij studeerde Nederlands recht en Algemene Letteren in Utrecht en deed een LLM in Cambridge. Hij begon zijn loopbaan als journalist in televisie, werd vervolgens opgeleid tot rechter, maar switchte uiteindelijk naar het beroep van advocaat. Hij werkt inmiddels meer dan 20 jaar als specialist intellectuele eigendom, met een focus op merkenrecht in de sectoren mode/technologie/media en op R&D en licenties in high-tech sectoren zoals life sciences. Maarten is zowel procesadvocaat als adviseur bij het contracteren en vormgeven van IE-strategieën. Hij doceert en publiceert regelmatig op zijn vakgebied, is redacteur van het IE vakblad BIE en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden.

Mr. S.C. (Sophie) van Loon

Mr. S.C. (Sophie) van Loon

Sophie van Loon is advocaat partner bij de sectie Intellectueel Eigendom & Media van Kennedy Van der Laan in Amsterdam. In haar praktijk adviseert zij cliënten uit (vooral) de platform- en entertainment sector in complexe auteursrechtelijke kwesties, zoals op het gebied van collectief rechtenbeheer. Daarnaast heeft ze ruime proceservaring en is ze zeer bedreven in het opstellen en uitonderhandelen van (licentie)contracten. 

Sophie startte haar loopbaan in de wetenschap – ze promoveerde aan de Radboud Universiteit op een proefschrift over de relatie tussen Intellectueel Eigendom en Mededinging. Ze is redacteur van het blad Auteursrecht en publiceert regelmatig.  

Mr. A.M. (Thijs) van Aerde

Mr. A.M. (Thijs) van Aerde

Thijs van Aerde is gespecialiseerd in het procederen bij de Hoge Raad en vertegenwoordigt ook cliënten bij het Europese Hof van Justitie, de Nederlandse gerechtshoven en de rechtbanken. Thijs is sinds 2006 werkzaam bij Houthoff en procedeerde in meer dan 150 zaken bij de Hoge Raad en andere rechters. Hij legt zich toe op het intellectuele-eigendomsrecht, de mensenrechten en aan procesrecht gerelateerde kwesties. 

Thijs is een Geschillenbeslechter voor de World Intellectual Property Organization (WIPO). In deze hoedanigheid beslist hij domeinnaamgeschillen op grond van de geschillenregeling voor .nl-domeinnamen. 

Thijs publiceert regelmatig en geeft ook colleges over het intellectuele-eigendomsrecht en het procederen in IE-zaken. 

Thijs wordt aanbevolen in de gezaghebbende gidsen Chambers, The Legal 500, IAM Patent 1000 en WTR. 

Thijs is onder meer bestuurslid van de Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA), Redacteur van het vakblad Auteursrecht, Lid van de Vereniging van Civiele Cassatieadvocaten (VCCA), Lid van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en Lid van de Vereniging voor Intellectuele Eigendom (VIE / AIPPI NL).

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

4

Gerelateerde cursussen

Online
19 nov 2024
3 punten

Patroonscursus (opfris)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
De opfriscursus is bedoeld voor patroons die hun expertise willen verdiepen, hun professionele vaardigheden willen aanscherpen en bovendien willen voldoen aan de eisen van de NOvA. Het programma staat van...
Online
01 okt 2024
3 punten

Patroonscursus (opfris)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
De opfriscursus is bedoeld voor patroons die hun expertise willen verdiepen, hun professionele vaardigheden willen aanscherpen en bovendien willen voldoen aan de eisen van de NOvA. Het programma staat van...
Online
08 okt 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
Online
20 nov 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling