Turboliquidaties anno 2024

“de nieuwe wet transparantie turboliquidatie (november 2023) onder de loep genomen”

Online
€ 250,- excl. btw

Fysiek
€ 280,- excl. btw
Datum: Woensdag 12 juni 2024
Tijd: 14:00 - 17:15u
PO/PE Punten: 3
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docent: mr. S. (Samantha) Renssen

Algemene informatie

De cijfers liegen er niet om: in 2022 vonden 46.579 turboliquidaties plaats. Turboliquidatie is een snelle en – ogenschijnlijk – eenvoudige manier om een vennootschap te ontbinden. Wanneer ten tijde van ontbinding geen baten bestaan, houdt een vennootschap direct op te bestaan. Een vennootschap die alleen nog schulden heeft, mag ook via turboliquidatie verdwijnen. Ook hoefde het bestuur geenszins verantwoording af te leggen over de financiële situatie van de vennootschap. Transparantie rondom turboliquidatie wordt beoogd te worden verbeterd met de Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie, die per 15 november 2023 in werking is getreden. Naast het verbeteren van de positie van de schuldeisers die achterblijven, heeft de tijdelijke wet tot doel het misbruik rondom turboliquidaties aan te pakken. De vraag rijst echter of deze wet de gestelde doelstellingen behaald.  

In deze cursus wordt ingegaan op de knelpunten rondom turboliquidatie. Daarbij zal zowel worden ingegaan op de oude regeling als op de nieuwe regeling die sinds 15 november 2023 van kracht is gegaan. Naast de positie van de schuldeisers wordt ook ingezoomd op de positie van het bestuur van een vennootschap die verdwijnt via turboliquidatie.  

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 280,- excl. btw. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij is inbegrepen.

Deelname online

Online deelname (3 PO/PE) bedraagt € 250,- excl. btw.

Programma

Datum: 12 juni 2024
Tijd: 14:00 tot 17:15 uur

Docenten

mr. S. (Samantha) Renssen

mr. S. (Samantha) Renssen

Samantha Renssen is universitair docent Ondernemings- en Insolventierecht aan Maastricht University. Daar verdedigde zij met succes haar proefschrift over de turboliquidatie van de BV. Sindsdien focust haar onderzoek zich op turboliquidaties en herstructureringen. Samantha werkt bovendien bij LexQuire als In-house legal research associate. Daarnaast is ze gastdocent aan de China EU School of Law (Beijing) en aan het FHR Insitute for Higher Education (Paramaribo). Samantha is redactielid van het Tijdschrift voor Vennootschapsrecht, Rechtspersonenrecht en Ondernemingsbestuur, HERO en INS Updates. Zij is tevens auteur van het boek ‘De turboliquidatie van de Besloten Vennootschap‘.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

3

Gerelateerde cursussen

Hybride
13 nov 2024
6 punten

Fiscale aandachtspunten voor de ondernemingsrecht-praktijk

Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij
Ondernemingsrechtadvocaten, -notarissen en -juristen hebben in hun praktijk vaak te maken met fiscale aspecten van hun zaken en werken regelmatig samen met fiscalisten. Fiscale basiskennis toegespitst op de ondernemingsrechtpraktijk is...
Online
25 nov 2024
2 punten

Actualiteiten en Verdieping Beslag- en Executierecht – cursus 25 november 2024

Mr. dr. A. (Sander) Steneker 
Verspreid over twee cursussen van 2 lesuren wordt op maandag 25 november 2024 en op maandag 9 december 2024 vanuit schuldeisersperspectief het leerstuk van beslag en executie behandeld. Wanneer is...
Online
11 okt 2024
2 punten

Ongunstig tussenvonnis: wat nu?

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen
Niemand wil dat de rechtbank een voor de cliënt ongunstig vonnis wijst. Toch gebeurt het. De eerste vraag die opkomt, is: ‘Wat moet ik hiermee?’. Voor het antwoord hierop is...
Hybride
15 okt 2024
4 punten

Verdieping Pand en Hypotheek

Prof. mr. N.E.D. (Dennis) Faber
Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de meest in het oog springende vraagstukken op het terrein van pand en hypotheek, waarbij wordt ingegaan op zowel de vestigingsfase als de...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling