Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Algemene informatie
De cijfers liegen er niet om: in 2022 vonden 46.579 turboliquidaties plaats. Turboliquidatie is een snelle en – ogenschijnlijk – eenvoudige manier om een vennootschap te ontbinden. Wanneer ten tijde van ontbinding geen baten bestaan, houdt een vennootschap direct op te bestaan. Een vennootschap die alleen nog schulden heeft, mag ook via turboliquidatie verdwijnen. Ook hoefde het bestuur geenszins verantwoording af te leggen over de financiële situatie van de vennootschap. Transparantie rondom turboliquidatie wordt beoogd te worden verbeterd met de Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie, die per 15 november 2023 in werking is getreden. Naast het verbeteren van de positie van de schuldeisers die achterblijven, heeft de tijdelijke wet tot doel het misbruik rondom turboliquidaties aan te pakken. De vraag rijst echter of deze wet de gestelde doelstellingen behaald.
In deze cursus wordt ingegaan op de knelpunten rondom turboliquidatie. Daarbij zal zowel worden ingegaan op de oude regeling als op de nieuwe regeling die sinds 15 november 2023 van kracht is gegaan. Naast de positie van de schuldeisers wordt ook ingezoomd op de positie van het bestuur van een vennootschap die verdwijnt via turboliquidatie.
Overige informatie
Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.
Deelname op locatie
Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 280,- excl. btw. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij is inbegrepen.
Deelname online
Online deelname (3 PO/PE) bedraagt € 250,- excl. btw.
Docenten
mr. S. (Samantha) Renssen
Samantha Renssen is universitair docent Ondernemings- en Insolventierecht aan Maastricht University. Daar verdedigde zij met succes haar proefschrift over de turboliquidatie van de BV. Sindsdien focust haar onderzoek zich op turboliquidaties en herstructureringen. Samantha werkt bovendien bij LexQuire als In-house legal research associate. Daarnaast is ze gastdocent aan de China EU School of Law (Beijing) en aan het FHR Insitute for Higher Education (Paramaribo). Samantha is redactielid van het Tijdschrift voor Vennootschapsrecht, Rechtspersonenrecht en Ondernemingsbestuur, HERO en INS Updates. Zij is tevens auteur van het boek ‘De turboliquidatie van de Besloten Vennootschap‘.
Ervaringen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.
Review plaatsen