Patroonscursus (basis)


Online
€ 529,- excl. btw
Datum: Maandag 27 mei 2024
Tijd: 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten: 6
Locatie: Online
Docent: Drs. A. (Alexandra) Gerny

Algemene informatie

Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw begeleider?

Met andere woorden: patroon zijn is een vak. Een goede patroon geeft vleugels en wakkert de liefde voor het vak alleen maar verder aan. Een slechte patroon daarentegen frustreert, irriteert, maakt onzeker en klein.

In deze cursus leert u hoe mensen leren, hoe u anderen kunt motiveren, coachen en stevig feedback geven zodat uw stagiairs professionele, cliëntgerichte en zelfstandig denkende advocaten worden.

Ook andere aspecten komen aan bod. U hebt waarschijnlijk te maken met stagiairs uit een andere generatie of met andere werkstijlen. Dat leidt regelmatig tot strubbelingen en wederzijds onbegrip. Leer op een constructieve manier daarmee omgaan, zodat deze verschillen de stagiair en u het leven niet zuur maken maar verrijken.

In deze cursus leert u:

  • Hoe u aansluit bij het kennisniveau en de persoonlijkheid van de stagiair zodat uw interventies effect hebben.
  • Hoe u een stagiair begeleidt, motiveert en coacht, zonder dat het u meer tijd dan nodig kost.
  • Hoe u omgaat met vragen rondom timemanagement en stressbestendigheid, hoe u voorkomt dat u stagiair overspannen uitvalt.
  • Hoe u krachtig feedback geeft.
  • Hoe u een goede werkrelatie opbouwt met iemand van een andere generatie, met een andere persoonlijkheid of werkstijl.
  • Hoe u werkt met het competentieprofiel en het portfolio.

Na deze cursus voldoet u aan de eisen van de NOvA. U ontvangt 6 PO-punten (beroepsvaardigheden) en een bewijs van deelname.

Programma

Datum: 27 mei 2024
Tijd: 09:30 tot 16:45 uur

Docenten

Drs. A. (Alexandra) Gerny

Drs. A. (Alexandra) Gerny

Drs. Alexandra Gerny werkt nationaal en internationaal als senior coach Nobco/EMCC, supervisor TIHR, trainer en intervisiebegeleider. Ze is gespecialiseerd in de advocatuur en als intervisiebegeleider erkend door de NOvA. Ze is president-elect van de International Society for the Psychoanalytic Study of Organizations ISPSO en voorzitter van de alumnivereniging CCC. Zij verzorgt regelmatig cursussen voor advocaten.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

6

Gerelateerde cursussen

Online
20 nov 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
Fysiek
18 jun 2024
6 punten

Overtuigend spreken en presenteren voor juristen

mr. A.A. (Arthur) Noordhuis
Overtuigend spreken en presenteren is een vaardigheid die elke dag goed van pas komt. Een heldere uitleg en argumentatie die aanslaat bij cliënt, collega, wederpartij of rechter. Het is een...
Online
10 dec 2024
4 punten

Efficiënt werken met Microsoft Outlook (voor juristen)

Leer Microsoft Outlook effectief in te zetten en upgrade uw productiviteit!
Hybride
26 nov 2024
- punten

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Liesbeth Strang
De laatste aanpassing van het procesreglement voor civiele dagvaardingszaken bij de gerechtshoven dateert van 1 januari 2024. Weet u hoe u de reglementen moet toepassen ? wat zijn de termijnen...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling