Overtuigend spreken en presenteren voor juristen


Fysiek
€ 499,- € 450,-
Datum: Dinsdag 18 juni 2024
Tijd: 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten: 6
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docent: mr. A.A. (Arthur) Noordhuis

Deelname op locatie: Indien u zich voor 4 juni 2024 inschrijft betaalt u € 450,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 499,- excl. btw

Algemene informatie

Overtuigend spreken en presenteren is een vaardigheid die elke dag goed van pas komt. Een heldere uitleg en argumentatie die aanslaat bij cliënt, collega, wederpartij of rechter. Het is een vaardigheid die u telkens verder kunt verbeteren. Met de juiste inzichten, technieken en oefeningen kunt u al snel uw overtuigingskracht versterken. Kleine veranderingen in presentatie, betoogopbouw of argumentatie kunnen al een groot verschil maken. In deze training leert u hoe u makkelijk een goede structuur aan uw verhaal geeft, de rode draad bewaakt en krachtig presenteert. Zowel de heldere betoogvorm, pakkend spreken als sterke non-verbale presentatie met overtuigend stemgebruik komt aan bod.

In deze cursus leert u:

  • Hoe u makkelijk een goede structuur aan uw verhaal geeft
  • Hoe u op meerdere manieren beter aansluit bij de toehoorder of gesprekspartner
  • Hoe u lastige vragen goed kunt beantwoorden en de rode draad vasthouden
  • Hoe u kunt overtuigen met uw ogen, gebaren, houding en vooral uw stemvariatie
  • Hoe u pakkender en duidelijker kunt spreken met slimme zinsconstructies

Vanwege de praktische aard van de cursus worden max. 15 deelnemers toegelaten.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. Het Aristo Meeting Center ligt direct naast NS-station Amsterdam Sloterdijk en is daarom uitstekend bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als eigen vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met een maximumtarief van € 12,50 bij parkeren tot 10 uur.

De cursus bedraagt € 499,- excl. btw. Lunch (open buffet) is inbegrepen, alsook onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en (snoep)lekkernij.

Programma

Datum: 18 juni 2024
Tijd: 09:30 tot 16:45 uur

Docenten

mr. A.A. (Arthur) Noordhuis

mr. A.A. (Arthur) Noordhuis

Mr. Arthur Noordhuis is senior trainer in communicatievaardigheid en gespecialiseerd in overtuigingskracht. Sinds 2002 geeft hij trainingen en coaching voor veel verschillende organisaties en beroepsgroepen in Nederland waaronder veel juristen. Al veel advocaten, overheidsjuristen, wetgevingsjuristen en juridische adviseurs gebruiken in hun werk nog steeds de geleerde inzichten en technieken voor presentatie, betoog en argumentatie.

Arthur studeerde Civiel recht aan de Universiteit Leiden en was organisator en deelnemer aan diverse debat- en pleitwedstrijden. Hij is al jaren vaste docent voor SSR Studiecentrum Rechtspleging en de Academie voor Wetgeving en Academie voor Overheidsjuristen.

Met zijn enthousiasme en oefeningen helpt hij mensen hun overtuigingskracht te vergroten en hun doelen te bereiken door betere communicatie. Of het nu gaat om vergaderingen, presentaties, debatten of de verbetering van een pleitnota, een requisitoir of adviesrapport. Hij wordt steevast geëvalueerd als een zeer betrokken en effectieve trainer die al snel een prettige, veilige leeromgeving creëert.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

6

Gerelateerde cursussen

Hybride
26 nov 2024
- punten

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Liesbeth Strang
De laatste aanpassing van het procesreglement voor civiele dagvaardingszaken bij de gerechtshoven dateert van 1 januari 2024. Weet u hoe u de reglementen moet toepassen ? wat zijn de termijnen...
Hybride
14 nov 2024
3 punten

IPR bevoegdheidsrecht in burgerlijke en handelszaken

Prof. mr. C.G. (Cathalijne) van der Plas
In deze cursus zal een actueel overzicht worden gegeven van het IPR bevoegdheidsrecht in burgerlijke en handelszaken. Aan de hand van de jurisprudentie van het Hof van Justitie zal u door...
Fysiek
20 jun 2024
3 punten

Patroonscursus (opfris)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
De opfriscursus is bedoeld voor patroons die hun expertise willen verdiepen, hun professionele vaardigheden willen aanscherpen en bovendien willen voldoen aan de eisen van de NOvA. Het programma staat van...
Fysiek
11 nov 2024
6 punten

Framing en reframing voor juristen

mr. A.A. (Arthur) Noordhuis
Bent u een ja-jurist of een nee-jurist met een afvinklijstje?  Wilt u een gewone burger of één met vlees? Europese Grondwet, Sleepwet, juridisch geneuzel? Kennis van framing en reframing is...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling