Masterclass Reorganisatie

Online
€ 529,- € 429,-

Fysiek
€ 579,- € 479,-
Datum: Dinsdag 24 september 2024
Tijd: 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten: 6
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docenten: Prof. mr. dr. A.R. (Ruben) Houweling, mr. D. (Daniël) van Gerven

Deelname op locatie: Indien u zich voor 9 september 2024 inschrijft betaalt u € 479,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 579,- excl. btwDeelname online: Indien u zich voor 9 september 2024 inschrijft betaalt u € 429,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 529,- excl. btw

Algemene informatie

Tijdens deze masterclass gaan prof. Ruben Houweling en mr. Daniël van Gerven diep in op de juridische aspecten van een zorgvuldig voorbereidde reorganisatie. Aan de hand van praktische voorbeelden uit de nationale en internationale praktijk bespreken zij alle fasen van een reorganisatieproces, de omgang met ondernemingsraad en vakbonden (inclusief collectief actierecht), de zin en onzin van sociaal plannen, de verplichte selectiecriteria en afwijkingsmogelijkheden, maar natuurlijk ook de verschillende (claim)mogelijkheden voor werknemers en bonden indien een reorganisatieproces toch niet zo zorgvuldig voorbereid was.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 579,- excl. btw. Lunch (open buffet) is inbegrepen, alsook onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij.

Het Aristo Meeting Center ligt direct naast NS-station Amsterdam Sloterdijk en is daarom uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met een maximumtarief van € 12,50 bij parkeren tot 10 uur.

Deelname online

Online deelname (6 PO/PE) bedraagt € 529,- excl. btw.

Programma

Datum: 24 september 2024
Tijd: 09:30 tot 16:45 uur

Docenten

Prof. mr. dr. A.R. (Ruben) Houweling

Prof. mr. dr. A.R. (Ruben) Houweling

Ruben Houweling (1980) studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In die hoedanigheid heeft hij onder meer de succesvolle Master Arbeidsrecht (2009) opgericht. In juni 2011 is Ruben benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hij geeft daarbij leiding aan het team docenten en onderzoekers van de sectie Arbeidsrecht. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Daarnaast is Ruben lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en van de Sdu Cursus Adviesraad Arbeidsrecht. Ruben verzorgt regelmatig lezingen en cursussen. Hij publiceert veelvuldig in diverse vaktijdschriften en boeken. Vanaf 2009 is Ruben als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind. Ook is hij in 2022 benoemd tot kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER).

mr. D. (Daniël) van Gerven

mr. D. (Daniël) van Gerven

Daniël van Gerven is advocaat en partner bij Ploum te Rotterdam en is tevens wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor is hij meer dan een decennia werkzaam geweest bij de Brauw Blackstone Westbroek. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin, met een nadrukkelijke focus op het ontslagrecht, medezeggenschapsrecht en beloningskwesties.

Daniël is cum laude afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit, heeft de postacademische leergang arbeidsrecht (PALA) cum laude afgerond en hij heeft tevens gestudeerd aan de London Business School.

Hij is auteur van diverse juridische bijdragen (waaronder SDU Commentaar Arbeidsrecht) en verzorgt regelmatig juridische trainingen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

6

Gerelateerde cursussen

Online
18 okt 2024
3 punten

Groep en groepsrelaties

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
In deze cursus staat het groepsbegrip in het ondernemingsrecht centraal. Behandeld worden onderwerpen als het groepsbegrip, de verschijningsvormen van groepsrelaties, doorbraak van aansprakelijkheid, de aanspakelijkheidspositie van bestuurders van dochtermaatschappijen, de...
Online
01 okt 2024
3 punten

Patroonscursus (opfris)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
De opfriscursus is bedoeld voor patroons die hun expertise willen verdiepen, hun professionele vaardigheden willen aanscherpen en bovendien willen voldoen aan de eisen van de NOvA. Het programma staat van...
Online
08 nov 2024
4 punten

Actualiteiten Werknemersverzekeringen

mr. P.S. (Pieter) Fluit
In tweemaal twee uur neemt de docent u op vrijdag 8 november en maandag 11 november 2024 mee in de actualiteiten werknemersverzekeringen. Het gaat dan om WW, Ziektewet en WIA....
Online
11 nov 2024
2 punten

Actualiteiten Werknemersverzekeringen – cursus 11 november 2024

mr. P.S. (Pieter) Fluit
In tweemaal twee uur neemt de docent u op vrijdag 8 november en maandag 11 november 2024 mee in de actualiteiten werknemersverzekeringen. Het gaat dan om WW, Ziektewet en WIA....
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling