Framing en reframing voor juristen


Fysiek
€ 499,- € 450,-
Datum: Maandag 11 november 2024
Tijd: 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten: 6
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docent: mr. A.A. (Arthur) Noordhuis

Deelname op locatie: Indien u zich voor 28 oktober 2024 inschrijft betaalt u € 450,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 499,- excl. btw

Algemene informatie

  • Bent u een ja-jurist of een nee-jurist met een afvinklijstje? 
  • Wilt u een gewone burger of één met vlees?
  • Europese Grondwet, Sleepwet, juridisch geneuzel?

Kennis van framing en reframing is hard nodig voor juristen in deze tijd. Soms wordt met een paar woorden een discussie of een persoon in een bepaalde hoek geduwd. Of de argumenten van bijvoorbeeld klimaatdrammers of de industrie aan de kant geschoven.

Dit gebeurt helaas ook bewust en onbewust bij juridische discussies met collega’s, de wederpartij of cliënten. Hoe kunt u framing of woorden met een frame-achtig effect herkennen en hoe kunt u hierop adequaat reageren? Want een frame ontkennen versterkt vaak juist het frame. Denk maar eens niet aan een roze olifant met groene stippen. Met reframing kan er een beter frame tegenover gezet worden. Een juridische giraffe bijvoorbeeld.

In deze cursus gaan we aan de slag met het herkennen, zelf positief en negatief framen en goed omgaan met framing in discussies. Natuurlijk oefenen we ook in debatvorm om de technieken en inzichten toe te passen.

Kortom, in deze cursus leert u:

  • Hoe woorden ons denken en interpretatie van de werkelijkheid beïnvloeden
  • Hoe subtiele framing is te herkennen
  • Hoe positieve of negatieve frames goed verwoord kunnen worden
  • Hoe u kunt reageren op onjuiste of ongewenste framing met reframing
  • Hoe u in discussies framing kunt u aanpakken

Vanwege de praktische aard van de cursus worden max. 15 deelnemers toegelaten.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. Het Aristo Meeting Center ligt direct naast NS-station Amsterdam Sloterdijk en is daarom uitstekend bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als eigen vervoer. Het Aristo Meeting Center beschikt ook over een eigen parkeergarage met een maximumtarief van € 12,50 bij parkeren tot 10 uur.

De cursus bedraagt € 499,- excl. btw. Lunch (open buffet) is inbegrepen, alsook onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en (snoep)lekkernij.

Programma

Datum: 11 november 2024
Tijd: 09:30 tot 16:45 uur

Docenten

mr. A.A. (Arthur) Noordhuis

mr. A.A. (Arthur) Noordhuis

Mr. Arthur Noordhuis is senior trainer in communicatievaardigheid en gespecialiseerd in overtuigingskracht. Sinds 2002 geeft hij trainingen en coaching voor veel verschillende organisaties en beroepsgroepen in Nederland waaronder veel juristen. Al veel advocaten, overheidsjuristen, wetgevingsjuristen en juridische adviseurs gebruiken in hun werk nog steeds de geleerde inzichten en technieken voor presentatie, betoog en argumentatie.

Arthur studeerde Civiel recht aan de Universiteit Leiden en was organisator en deelnemer aan diverse debat- en pleitwedstrijden. Hij is al jaren vaste docent voor SSR Studiecentrum Rechtspleging en de Academie voor Wetgeving en Academie voor Overheidsjuristen.

Met zijn enthousiasme en oefeningen helpt hij mensen hun overtuigingskracht te vergroten en hun doelen te bereiken door betere communicatie. Of het nu gaat om vergaderingen, presentaties, debatten of de verbetering van een pleitnota, een requisitoir of adviesrapport. Hij wordt steevast geëvalueerd als een zeer betrokken en effectieve trainer die al snel een prettige, veilige leeromgeving creëert.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

6

Gerelateerde cursussen

Hybride
26 nov 2024
- punten

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Liesbeth Strang
Per 1 juli 2024 zijn  de procesreglementen voor civiele dagvaardingszaken bij de rechtbanken en de gerechtshoven aangepast. Weet u hoe u de reglementen moet toepassen ? wat zijn de termijnen...
Hybride
12 dec 2024
6 punten

Waardering van ondernemingen & jaarrekening-analyse voor juristen

Dr. mr. J. (Jurriën) van der Heijden RA, drs. D. (Daniël) Peters
~ aanbevolen cursus ~
Online
10 dec 2024
4 punten

Efficiënt werken met Microsoft Outlook (voor juristen)

Leer Microsoft Outlook effectief in te zetten en upgrade uw productiviteit!
Fysiek
08 nov 2024
4 punten

Efficiënt werken met Microsoft Outlook (voor juristen)

Leer Microsoft Outlook effectief in te zetten en upgrade uw productiviteit!
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling