Fiscale aandachtspunten voor de ondernemingsrecht-praktijk

Online
€ 529,- € 429,-

Fysiek
€ 579,- € 479,-
Datum: Woensdag 13 november 2024
Tijd: 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten: 6
Locatie: Aristo Meeting Center (Amsterdam)
Docent: Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij

Deelname op locatie: Indien u zich voor 23 oktober 2024 inschrijft betaalt u € 479,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 579,- excl. btwDeelname online: Indien u zich voor 23 oktober 2024 inschrijft betaalt u € 429,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 529,- excl. btw

Algemene informatie

Ondernemingsrechtadvocaten, -notarissen en -juristen hebben in hun praktijk vaak te maken met fiscale aspecten van hun zaken en werken regelmatig samen met fiscalisten. Fiscale basiskennis toegespitst op de ondernemingsrechtpraktijk is van belang om op tijd de belangrijkste fiscale aandachtspunten te onderkennen en hierover op effectieve wijze met de belastingadviseur te communiceren. De docent geeft tijdens de cursus tevens aandacht aan actuele fiscale zaken die de ondernemingsrechtpraktijk raken.

Na afloop van de cursus heeft u een goed overzicht van de verschillende fiscale aspecten die in het ondernemingsrecht een rol spelen en is het fiscale jargon ter zake verduidelijkt. U kunt de fiscale risico’s beter inschatten. U zult op een effectievere manier kunnen communiceren met de belastingadviseur en de samenwerking met de belastingadviseur zal hierdoor verbeteren. Op deze wijze zullen cliënten beter geadviseerd kunnen worden.

De doelgroep van de cursus is advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen. De cursus is een basiscursus. Voorkennis van het fiscaal recht is niet vereist.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 579,- excl. btw. Lunch (open buffet) is inbegrepen alsmede onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 529,- excl. btw.

Programma

Datum: 13 november 2024
Tijd: 09:30 tot 16:45 uur

Docenten

Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij

Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij

Arnaud Booij is fiscaal advocaat en partner bij Booij Legal & Tax. Hij begon zijn loopbaan bij Baker & McKenzie in Amsterdam, waar hij 12 jaar werkte in de internationale advies- en transactiepraktijk. Sinds 2000 is hij daarnaast werkzaam bij de Universiteit Leiden.

Van 2005 tot juni 2016 was hij achtereenvolgens partner/fiscaal advocaat bij Höcker Advocaten in Amsterdam, partner bij Spigt Litigators en partner bij De Bont Advocaten. 

Verder is hij o.m. Rechter-plaatsvervanger bij Rechtbank Den Haag, mediator, voorzitter van de Vereniging voor Fiscale Mediation en maakt hij deel uit van de redactie van Tijdschrift Formeel Belastingrecht en Modellen voor de Rechtspraktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

6

Gerelateerde cursussen

Hybride
13 dec 2024
4 punten

Ontwikkelingen in het Ondernemingsrecht

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
In deze cursus behandelt de docent alle recente en te verwachten ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak op het gehele terrein van het ondernemingsrecht. Alle rechtsvormen zullen de revue passeren, waarbij,...
Online
26 mrt 2024
2 punten

Actualiteiten Financiering, Zekerheden & Insolventie – cursus 26 maart 2024

Mr. dr. A. (Sander) Steneker 
Verspreid over twee cursussen van 2 lesuren wordt op dinsdag 19 maart 2024 en op dinsdag 26 maart 2024 de recente jurisprudentie op het gebied van financiering, zekerheden en insolventie...
Hybride
15 okt 2024
4 punten

Verdieping Pand en Hypotheek

Prof. mr. N.E.D. (Dennis) Faber
Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de meest in het oog springende vraagstukken op het terrein van pand en hypotheek, waarbij wordt ingegaan op zowel de vestigingsfase als de...
Hybride
11 apr 2024
4 punten

Aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders bij rechtspersonen naar privaatrecht

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
De aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders bij alle rechtspersonen van Boek 2 komen in deze cursus uitgebreid aan de orde, van de interne aansprakelijkheid van art. 2:9 BW tot de...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling