Actualiteiten Huurrecht (woonruimte & bedrijfsruimte)

Online
€ 529,- excl. btw

Fysiek
€ 579,- excl. btw
Datum: Maandag 11 december 2023
Tijd: 09:30 - 17:00u
PO/PE Punten: 6
Locatie: Aristo Meeting Center (Amsterdam)
Docenten: mr. B. (Bas) Martens, mr. J.J. (Jaap) Dammingh

Algemene informatie

Tijdens deze 6-uurs cursus wordt u volledig up-to-date gebracht over de recente ontwikkelingen op het gebied van de huur van woonruimte en bedrijfsruimte.

De volgende onderwerpen komen aan de orde bij het onderdeel woonruimte:

–       Renovatie en verhuiskostenvergoeding

–       Opzegging vanwege renovatie of sloop

–       Huur voor bepaalde tijd of huur voor onbepaalde tijd

–       De (aanstaande) afschaffing van het tijdelijke huurcontract (Wet Doorstroming Huurmarkt)

–       Doelgroepcontracten (art. 7:274a e.v. BW)

–       Boetebedingen en de Richtlijn oneerlijke bedingen

–       Ontbinding wegens verboden onderverhuur

–       Andere actualiteiten in rechtspraak en wetgeving

De volgende onderwerpen komen aan de orde bij het onderdeel bedrijfsruimte:

–       Problemen bij kwalificatie 

–       Gemengde huurovereenkomsten en gemengde overeenkomsten

–       Opzegging vanwege renovatie of sloop

–       Andere vorm van beëindiging zoals ontbinding na een sluiten vanwege de openbare orde 

–       Indexatie en huurprijswijziging

–       Andere actualiteiten in rechtspraak en wetgeving

Bovendien wordt er een verdieping aangebracht in het leerstuk van onvoorziene omstandigheden en redelijkheid en billijkheid in het huurrecht.

Tijdens deze praktijkgerichte cursus krijgt u voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 579,- excl. btw. Lunch (open buffet) is inbegrepen alsmede onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 529,- excl. btw.

Programma

Datum: 11 december 2023
Tijd: 09:30 tot 17:00 uur

Docenten

mr. B. (Bas) Martens

mr. B. (Bas) Martens

Bas Martens is advocaat en partner bij Lexence. Hij is actief in de vastgoedpraktijk, waarbij hij gespecialiseerd is in projectontwikkeling en huurrecht. 

Bas is lid van de Vereniging voor Bouwrecht en de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Hij is docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, de Grotius Academie en gastdocent bij de Samenwerkende Register accountants en Accountants en Administratieconsulenten.

Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht en aan de University of Surrey (Verenigd Koninkrijk). Bas werd in 1997 beëdigd als advocaat.

mr. J.J. (Jaap) Dammingh

mr. J.J. (Jaap) Dammingh

Jaap Dammingh is hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de rechtspositie van de makelaar in onroerende zaken. Hij heeft in de loop der jaren veel artikelen en annotaties geschreven over met name de koop en verkoop van woningen en bedrijfspanden, het huurrecht en het contractenrecht in het algemeen.

Aan de universiteit doceert Dammingh contractenrecht, huurrecht en burgerlijk procesrecht. Hij verzorgt zeer geregeld cursussen over de koop van onroerende zaken, huurrecht woonruimte en contractenrecht voor advocaten en notarissen.

Dammingh is in het verleden als advocaat werkzaam geweest (alles bij elkaar omstreeks 6 jaar). Thans is hij o.m. raadsheer-plaatsvervanger in het Hof Arnhem-Leeuwarden. Hij fungeert (ook) als arbiter in procedures via het Nederlands Arbitrage Instituut. Ook is hij secretaris van de Raad van Beroep van de Vereniging van Registercontrollers (VRC) en lid en secretaris van de Raad van Tucht van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV).

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

6

Gerelateerde cursussen

Online
08 okt 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
Online
20 nov 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
Hybride
28 nov 2024
4 punten

Actualiteiten Bouwrecht

mr. B. (Bas) Martens, mr. H.P.C. (Hugo) Goedegebure
Tijdens deze verdiepende cursus wordt ingegaan op de belangrijkste actualiteiten en ontwikkelingen in het privaatrechtelijke bouwrecht. Onder meer de volgende onderwerpen zullen aan de orde komen: de Wet kwaliteitsborging voor...
Online
04 okt 2024
3 punten

Ontwikkelingen in het huurrecht bedrijfsruimte

mr. B. (Bas) Martens
Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de actuele rechtspraak op het gebied van het huurrecht voor bedrijfsruimte. Daarbij wordt die rechtspraak geplaatst binnen het kader van de wettelijke regelingen in...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling