Privacy in het Ondernemingsrecht


Online
€ 190,- € 165,-
Datum: Donderdag 2 november 2023
Tijd: 12:00 - 14:10u
PO/PE Punten: 2
Locatie: Online
Docent: Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Deelname online: Indien u zich voor 19 oktober 2023 inschrijft betaalt u € 165,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 190,- excl. btw

Algemene informatie

Binnen de ondernemingsrechtpraktijk kunt u niet om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heen. Of het nu gaat om een overname of om het afhandelen van een faillissement; privacyaspecten spelen steeds een rol.

Kunt u arbeidsovereenkomsten opnemen in de dataroom? Aan welke warranties moet u denken? Mag een curator de klantenbestanden van een failliete vennootschap doorverkopen of de e-mailbox van bestuurders van een failliete vennootschap bekijken? En wat zijn de risico’s wanneer de AVG geschonden wordt?

De docent gaat na een korte inleiding in op deze en andere vragen en geeft u praktische handvatten voor de omgang met persoonsgegevens in de ondernemingsrechtpraktijk. Uiteraard is er ook ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Kennis of ervaring op het gebied van de AVG is niet vereist voor deze cursus.

Programma

Datum: 2 november 2023
Tijd: 12:00 tot 14:10 uur

Docenten

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt

Friederike van der Jagt is advocaat bij Hunter Legal te Amsterdam. Zij werkte eerder als privacyrechtadvocaat bij de advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe en in het bedrijfsleven als Senior Legal Counsel Privacy bij een internationaal beveiligingssoftwarebedrijf. Friederike publiceert en spreekt geregeld over privacygerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens en auteur van de Kluwer Themapagina AVG. Verder is zij voorzitter van de Stichting Take Back Your Privacy, bestuurslid van de Nederlandse Juristen-Vereniging en plaatsvervangend lid van het Hof van Discipline. Daarnaast is zij hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en docent privacy bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Voorts is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

2

Gerelateerde cursussen

Online
22 nov 2023
2 punten

Basiscursus Wwft

Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij
De NOVA schrijft voor dat advocaten elk jaar weer op de hoogte worden gehouden van de anti-witwaswetgeving Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme) en daarvoor een cursus moeten...
Hybride
29 mrt 2023
4 punten

Ontwikkelingen in de Privacywetgeving (AVG/UAVG)

Prof. dr. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne 
In deze cursus gaat de docent op de voor hem kenmerkende wijze in op verschillende actuele ontwikkelingen in het privacy- en gegevensbeschermingsrecht, zoals onder andere: de stand van zaken van...
Online
29 aug 2023
2 punten

Wwft en het UBO-register (verdieping & update)

Mr. B. (Bas) Martens, Mr. S. (Suzanne) Hendrickx
Door het volgen van deze cursus voldoet u aan uw opleidingsverplichting op het terrein van de Wwft!
Hybride
16 mei 2023
4 punten

Actualiteiten Insolventierecht

Prof. mr. N.E.D. (Dennis) Faber
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de meest in het oog springende jurisprudentie op het terrein van het Insolventierecht van het afgelopen jaar. De belangrijkste kernonderwerpen van het Insolventierecht...
© Copyright 2023 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling