Masterclass Huwelijksvermogensrecht

Online
€ 355,- € 305,-

Fysiek
€ 385,- € 335,-
Datum: Maandag 7 oktober 2024
Tijd: 13:15 - 17:45u
PO/PE Punten: 4
Locatie: Aristo Meeting Center (Amsterdam)
Docent: Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Deelname op locatie: Indien u zich voor 23 september 2024 inschrijft betaalt u € 335,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 385,- excl. btwDeelname online: Indien u zich voor 23 september 2024 inschrijft betaalt u € 305,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 355,- excl. btw

Algemene informatie

Het huwelijksvermogensrecht blijft steeds in beweging. Bekend zijn bijvoorbeeld de arresten van de Hoge Raad van 2019 over de vergoedingsrechten bij gehuwden en samenwoners, maar ook over verknochtheid heeft de Hoge Raad recent weer zijn licht laten schijnen. Een belangrijk rechtsgeschil is de omvang en samenstelling van de te verdelen ontbonden huwelijksgemeenschap.

Ook de verrekenbedingen blijven aanleiding voor rechtspraak en rechtsvragen. De bewijslastverdeling van art.1:141 lid 3 BW; is een finaal verrekenbeding dat werkt bij overlijden een quasi-legaat? De afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden geeft problemen.

Hoe zit het met huwelijkse voorwaarden waarbij een beperkte gemeenschap van één of enkele goederen wordt overeengekomen?

Wat is de verhouding tussen verrekenen en verdelen? Hoe moet worden omgegaan met vermogensverschuivingen tijdens het huwelijk en samenwoning?

Hoe gaat de lagere rechter om met de rechtsvragen ontstaan door de Wet beperking wettelijke gemeenschap van goederen?

Natuurlijk wordt aandacht besteed aan de recente rechtspraak op de rechtsgebieden:

  • Omvang en samenstelling huwelijksgemeenschap
  • Verdelen
  • Afwikkeling van huwelijkse voorwaarden
  • Verrekenen
  • Vergoedingsvorderingen

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 385,- excl. btw. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij is inbegrepen.

Deelname online

Online deelname (4 PO) bedraagt € 355,- excl. btw.

Programma

Datum: 7 oktober 2024
Tijd: 13:15 tot 17:45 uur

Docenten

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck

Fons Stollenwerck is sinds zijn afstuderen en promoveren werkzaam geweest als rechter bij de rechtbank Arnhem en als notaris bij verschillende kantoren. Na zijn vertrek bij de rechtbank Arnhem werd hij raadsheer- plaatsvervanger bij het Gerechtshof te ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij tevens als raadsheer verbonden aan het Gerechtshof Amsterdam (Notariskamer). Hij is sinds juni 2008 voorzitter van het bestuur van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap en van het Pitlo Fonds. Hij is verder (hoofd)redacteur van enkele tijdschriften, lid Wetenschappelijke Advies Raad (WAR) van EPN en hoofddocent van de EPN/Grotius opleiding Estate Planning. Verder is hij counsel bij SmeetsGijbels Advocaten en emeritus hoogleraar bij de VU Amsterdam.

Fons Stollenwerck is gespecialiseerd in het relatievermogensrecht, erfrecht en notarieel tuchtrecht.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

4
4

Gerelateerde cursussen

Hybride
22 nov 2024
4 punten

Civiele en fiscale aspecten van schenken

mr. P. (Peter) Blokland
Zeker aan het einde van het jaar staat het schenken bij uw cliënten weer volop in de belangstelling. Het volgen van deze cursus helpt u, hen adequaat te adviseren. De...
Online
01 okt 2024
3 punten

Patroonscursus (opfris)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
De opfriscursus is bedoeld voor patroons die hun expertise willen verdiepen, hun professionele vaardigheden willen aanscherpen en bovendien willen voldoen aan de eisen van de NOvA. Het programma staat van...
Online
19 nov 2024
3 punten

Patroonscursus (opfris)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
De opfriscursus is bedoeld voor patroons die hun expertise willen verdiepen, hun professionele vaardigheden willen aanscherpen en bovendien willen voldoen aan de eisen van de NOvA. Het programma staat van...
Online
08 okt 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling