Actualiteiten Strafrecht en Strafvordering

Online
€ 525,- excl. btw

Fysiek
€ 575,- excl. btw
Datum: Donderdag 7 september 2023
Tijd: 09:30 - 16:45u
PO/PE Punten: 6
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docenten: Mr. E.J. (Ebby) Hofstee, Mr. C. (Cees) Dekker

Algemene informatie

In deze op de praktijk afgestemde cursus voor ervaren strafrechtadvocaten komen als hoofdonderwerpen Strafrecht & Strafvordering aan de orde.

Wetgeving en actuele jurisprudentie van de Hoge Raad, het EHRM en het HvJEU worden voor het voetlicht gebracht. Aan de hand daarvan worden veranderingen en nieuwe ontwikkelingen in het strafrecht en -procesrecht besproken die van belang zijn in de dagelijkse strafrechtpraktijk. Casusposities en stellingen maken daar deel van uit.

Na deze cursus bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het strafrecht en strafprocesrecht. De cursus heeft een praktijkgerichte inslag en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Materieel strafrecht

Docent Hofstee besteedt aandacht aan de belangrijke onderwerpen en leerstukken in het materiële strafrecht. Over bewijskwesties, opzetvormen, wederrechtelijkheid, voorbereiding, poging, medeplegen, strafuitsluitingsgronden, vermogensdelicten (o.m. marktplaatsoplichting en andere vormen van bedrog), witwassen mede in samenhang met profijtontneming, positie benadeelde partij en sanctierecht (zoals voorwaardelijke veroordeling, TBS, ISD en maatregel van gedragsbeïnvloeding). Daarbij wordt ook bijzondere wetgeving betrokken, zoals de Opiumwet, de WVW, de WWM en de Wft.

Strafvordering

Docent Dekker neemt de voor de praktijk belangrijke onderwerpen door. Aanwezigheidsrecht en aanhoudingsverzoek. Rechtsbijstand tijdens een politieverhoor. De taak van de advocaat volgens EU-recht, het EHRM, de HR en de Nova. Europese kaderbesluiten en richtlijnen (bv. EAW en EOB) en de uitleg daarvan door het HvJEU. De pijlers van het strafproces: processtukken en getuigen. In Nederlands en Europees perspectief: ‘stappenplannen’.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 575,- excl. btw. Lunch (open buffet) is inbegrepen alsmede onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 525,- excl. btw.

Programma

Datum: 7 september 2023
Tijd: 09:30 tot 16:45 uur

Docenten

Mr. E.J. (Ebby) Hofstee

Mr. E.J. (Ebby) Hofstee

Mr. E.J. Hofstee is sinds 2009 Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. Hij heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam. Hij is universitair (hoofd)docent strafrecht en internationaal strafrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en VU Amsterdam. Mr. Hofstee is gepromoveerd in 1987 op TBS. Verder is hij coördinerend vicepresident en coördinerend rechter-commissaris bij de rechtbank Haarlem.

Mr. C. (Cees) Dekker

Mr. C. (Cees) Dekker

Mr. Dekker is (oud) strafrechtadvocaat te Amsterdam. Hij heeft gestudeerd aan de GU (UvA) te Amsterdam (bestuursrechtelijke afstudeerrichting en voorbestemd voor werk in het openbaar bestuur). Als advocaat was hij beëdigd in 1984. Kantoorhoudend in Amsterdam, Breda en weer in Amsterdam. Van bestuursrechtelijke zaken naar (grote) strafzaken. In z’n vrije tijd is hij bezig met het schrijven van (wandel)boeken over (oude) veeroutes in en door Spanje.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

6

Gerelateerde cursussen

© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling