Actualiteiten Ondernemingsrecht

Online
€ 369,- excl. btw

Fysiek
€ 399,- excl. btw
Datum: Maandag 3 april 2023
Tijd: 13:00 - 17:30u
PO/PE Punten: 4
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docenten: Prof. mr. G. (Gerard) van Solinge, Mr. F. (Fons) Leijten

Algemene informatie

Onder de bezielende leiding van Gerard van Solinge en Fons Leijten wordt u in 4 uur volledig bijgepraat over de meest belangwekkende ontwikkelingen op het terrein van het ondernemingsrecht. Aan de orde komen onder meer recente wetswijzigingen en aanhangige wetsvoorstellen op het gebied van het ondernemingsrecht en recente uitspraken van de Hoge Raad en Ondernemingskamer. Daarnaast is er ruime aandacht voor enkele specifieke ondernemingsrechtelijke onderwerpen, waaronder tegenstrijdig belang en afgeleide schade.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 399,- excl. btw.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 369,- excl. btw.

Programma

Datum: 3 april 2023
Tijd: 13:00 tot 17:30 uur

Docenten

Prof. mr. G. (Gerard) van Solinge

Prof. mr. G. (Gerard) van Solinge

Gerard van Solinge is Hoogleraar ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen (sinds 1997) en Advocaat bij Allen & Overy LLP in Amsterdam (sinds 2004). Daarnaast is hij plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Voorts is hij Columnist van het Financieele Dagblad, Adviserend lid van de Vaste Commissie Vennootschapsrecht Curaçao en Auteur van o.a.: Asser-Serie; Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek; Tekst & Commentaar Ondernemingsrecht; Serie van het Van der Heijden Instituut. Gerard van Solinge is tevens annotator van de Nederlandse Jurisprudentie en Hoofdredacteur van Ondernemingsrecht (tijdschriftuitgave WoltersKluwer).

Mr. F. (Fons) Leijten

Mr. F. (Fons) Leijten

Mr. Fons Leijten studeerde rechten in Amsterdam en Los Angeles en is als advocaat werkzaam bij Stibbe N.V., sinds 1991 als partner. Hij geeft leiding aan de corporate litigation praktijk van Stibbe en adviseert en procedeert voor (beursgenoteerde) Nederlandse en buitenlandse ondernemingen, in het bijzonder enquêterechtprocedures bij de Ondernemingskamer. Fons Leijten is tevens voorzitter van de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht NOvA en KNB en raadsheer-plv bij Hof Den Haag.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

4

Gerelateerde cursussen

Online
19 dec 2023
4 punten

Actualiteiten Financiering, Zekerheden & Insolventie

Mr. dr. A. (Sander) Steneker 
Tijdens de cursus wordt de recente jurisprudentie op het gebied van financiering, zekerheden en insolventie diepgaand en interactief behandeld en worden de gevolgen van uitspraken voor de praktijk besproken. Dit...
Hybride
27 nov 2023
3 punten

Dividendbeleid bij de BV; het belang van de vennootschap, de positie van aandeelhouders en de aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen.

Prof. Mr. C.A. (Kid) Schwarz
In deze cursus wordt uitgebreid ingegaan op de dividendbepaling bij de BV na afschaffing van het systeem van kapitaalbescherming en de totstandkoming van het dividendbesluit en het vorderingsrecht van aandeelhouders....
Hybride
08 nov 2023
4 punten

Fusies en overnames in de praktijk: het overnameproces en contracteren

mr. S. (Steven) Storm, mr. G. (Gijs) van Rooijen
Tijdens deze praktijkgerichte cursus worden de volgende onderwerpen besproken: Introductie: het overnameproces Due Diligence, onderzoeks- en mededelingsplicht SPA/ APA: Koopprijsmechanisme SPA/ APA: Overige voorwaarden
Hybride
09 okt 2023
6 punten

Fiscale aandachtspunten voor de ondernemingsrecht-praktijk

Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij
Ondernemingsrechtadvocaten, -notarissen en -juristen hebben in hun praktijk vaak te maken met fiscale aspecten van hun zaken en werken regelmatig samen met fiscalisten. Fiscale basiskennis toegespitst op de ondernemingsrechtpraktijk is...
© Copyright 2023 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling