Actualiteiten en verdieping huurrecht (bedrijfsruimte en woonruimte)

Online
€ 355,- € 305,-

Fysiek
€ 385,- € 335,-
Datum: Dinsdag 5 november 2024
Tijd: 13:15 - 17:45u
PO/PE Punten: 4
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docent: mr. B. (Bas) Martens

Deelname op locatie: Indien u zich voor 23 oktober 2024 inschrijft betaalt u € 335,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 385,- excl. btwDeelname online: Indien u zich voor 23 oktober 2024 inschrijft betaalt u € 305,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 355,- excl. btw

Algemene informatie

Het huurrecht is voortdurend in beweging. Tijdens deze 4-uurs cursus wordt stil gestaan bij de actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het gebied van het huurrecht voor bedrijfsruimte en voor woonruimte.  

Tevens wordt er daarbij verdiept ingegaan op de leerstukken van onvoorziene omstandigheden in de zin van artikel 6:258 BW en de doorwerking van de redelijkheid en billijkheid in het huurrecht. 

Extra aandacht wordt besteed aan de mogelijkheid tot huurprijsherziening, de relevante rechtspraak en enkele strategische tips and tricks. Verder wordt er ingegaan op de kantonrechtersuitspraken over het onredelijke huurprijsverhogingsbeding en de wijzigingen per 1 juli 2024 op het gebied van het woonruimtehuurrecht.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 385,- excl. btw. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en (snoep)lekkernij is inbegrepen.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 355,- excl. btw.

Programma

Datum: 5 november 2024
Tijd: 13:15 tot 17:45 uur

Docenten

mr. B. (Bas) Martens

mr. B. (Bas) Martens

Bas Martens is advocaat en partner bij Lexence. Hij is actief in de vastgoedpraktijk, waarbij hij gespecialiseerd is in projectontwikkeling en huurrecht. 

Bas is lid van de Vereniging voor Bouwrecht en de Vereniging van Huurrecht Advocaten. Hij is docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen, de Grotius Academie en gastdocent bij de Samenwerkende Register accountants en Accountants en Administratieconsulenten.

Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht en aan de University of Surrey (Verenigd Koninkrijk). Bas werd in 1997 beëdigd als advocaat.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

4

Gerelateerde cursussen

Online
12 sep 2024
2 punten

Actualiteiten Verjaring

Prof. mr. A.L.M. (Anne) Keirse
Het leerstuk van de bevrijdende verjaring van rechtsvorderingen is sterk in beweging. Zowel de wetgever als de rechter hebben het leerstuk van verjaring sterk gerelativeerd, in die zin dat vorderingen...
Online
18 okt 2024
2 punten

Actualiteiten koop onroerende zaken

mr. J.J. (Jaap) Dammingh
Tijdens dit webinar wordt u bijgepraat over de actuele ontwikkelingen op het gebied van de koop van onroerende zaken. Aan de hand van recente rechtspraak passeren o.m. de volgende onderwerpen...
Hybride
06 dec 2024
4 punten

M&A documentatie in vogelvlucht

mr. M. (Michiel) Martin
In 2023 werden meer dan 1.000 M&A deals in Nederland gedaan. De LOI’s, SPA en SHA’s vliegen ons om de oren. Maar wat regelen wij nu eigenlijk in die documentatie?...
Online
04 okt 2024
3 punten

Ontwikkelingen in het huurrecht bedrijfsruimte

mr. B. (Bas) Martens
Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de actuele rechtspraak op het gebied van het huurrecht voor bedrijfsruimte. Daarbij wordt die rechtspraak geplaatst binnen het kader van de wettelijke regelingen in...
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling