Partijbegeleider bij zakelijke mediations

Online
€ 355,- € 305,-

Fysiek
€ 385,- € 335,-
Datum: Woensdag 3 april 2024
Tijd: 13:15 - 17:45u
PO/PE Punten: 4
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docent: Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij

Deelname op locatie: Indien u zich voor 20 maart 2024 inschrijft betaalt u € 335,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 385,- excl. btwDeelname online: Indien u zich voor 20 maart 2024 inschrijft betaalt u € 305,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 355,- excl. btw

Algemene informatie

Wat een juridisch geschil lijkt, is vaak een diepergaand conflict. Waarom en hoe is het geschil eigenlijk ontstaan? Wat als juridische procedures geen oplossing bieden voor het onderliggende probleem van de cliënt en de wederpartij(en)? Wat speelt er nog meer naast de juridische problematiek? Zijn daar (ook) oplossingen voor mogelijk? Hoe kan je het beste omgaan met (heftige) emoties en wantrouwen tussen partijen?

Door middel van mediation of facilitation kan in veel gevallen voor een conflict  toch een oplossing worden gevonden die goed is voor beide partijen. Onder leiding van een onafhankelijke derde (de mediator/facilitator) gaan partijen op zoek naar de beste oplossing voor allen. Dit gebeurt aan de hand van de Harvard Onderhandelingsmethode. 

In deze cursus leert u hoe mediation u als partijbegeleider kan helpen om voor uw cliënt problemen op te lossen en hoe u als partijbegeleider kunt bijdragen om de kans op succes van de mediation  te vergroten. 

Door u op te werpen als  partij-begeleider van uw cliënt in de mediation kunt u uw cliënt goed en efficiënt van dienst zijn. Dit zonder de juridische, fiscale of financiële risico’s uit het oog te verliezen. 

Doelgroep: Advocaten, notarissen, fiscalisten, juridische adviseurs, accountants

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 385,- excl. btw. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij is inbegrepen.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 355,- excl. btw.

Programma

Datum: 3 april 2024
Tijd: 13:15 tot 17:45 uur

Docenten

Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij

Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij

Arnaud Booij is fiscaal advocaat en partner bij Booij Legal & Tax. Hij begon zijn loopbaan bij Baker & McKenzie in Amsterdam, waar hij 12 jaar werkte in de internationale advies- en transactiepraktijk. Sinds 2000 is hij daarnaast werkzaam bij de Universiteit Leiden.

Van 2005 tot juni 2016 was hij achtereenvolgens partner/fiscaal advocaat bij Höcker Advocaten in Amsterdam, partner bij Spigt Litigators en partner bij De Bont Advocaten. 

Verder is hij o.m. Rechter-plaatsvervanger bij Rechtbank Den Haag, mediator, voorzitter van de Vereniging voor Fiscale Mediation en maakt hij deel uit van de redactie van Tijdschrift Formeel Belastingrecht en Modellen voor de Rechtspraktijk.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

4
4

Gerelateerde cursussen

Fysiek
26 jun 2024
6 punten

Patroonscursus (basis)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
Als patroon heeft u een grote invloed op succes en welzijn van uw advocaat-stagiair. Denk even terug aan uw eigen opleiding: Bent u een goede advocaat ondanks of dankzij uw...
Online
16 mei 2024
3 punten

Patroonscursus (opfris)

Drs. A. (Alexandra) Gerny
De opfriscursus is bedoeld voor patroons die hun expertise willen verdiepen, hun professionele vaardigheden willen aanscherpen en bovendien willen voldoen aan de eisen van de NOvA. Het programma staat van...
Hybride
23 apr 2024
- punten

Roladministratie voor juridisch secretaresses en ondersteuners

Liesbeth Strang
De laatste aanpassing van het procesreglement voor civiele dagvaardingszaken bij de gerechtshoven dateert van 1 januari 2024. Weet u hoe u de reglementen moet toepassen ? wat zijn de termijnen...
Hybride
03 jun 2024
4 punten

Notarieel Tuchtrecht en Gedragsrecht

Prof. mr. A.H.N. (Fons) Stollenwerck
- voldoe aan uw verplichtingen op het gebied van ethiek en fraudepreventie -
© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling