Effectief verweer voeren in strafzaken

Online
€ 355,- € 305,-

Fysiek
€ 385,- € 335,-
Datum: Donderdag 25 april 2024
Tijd: 13:15 - 17:45u
PO/PE Punten: 4
Locatie: Aristo Meeting Center Amsterdam
Docent: Prof. mr. dr. S. (Sven) Brinkhoff

Deelname op locatie: Indien u zich voor 11 april 2024 inschrijft betaalt u € 335,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 385,- excl. btwDeelname online: Indien u zich voor 11 april 2024 inschrijft betaalt u € 305,- excl. btw voor deze cursus in plaats van € 355,- excl. btw

Algemene informatie

Prof. mr. dr. Sven Brinkhoff bespreekt diverse strafvorderlijke leerstukken aan de hand van de chronologie van het strafproces en de koppeling aan zeer recente jurisprudentie. De insteek is zoveel mogelijk een praktisch, toegespitst op het zo goed mogelijk voeren van verweren in strafzaken. De strafadvocaat is door deze cursus weer op de hoogte van trends en ontwikkelingen en kan hier zijn voordeel mee doen in een concrete strafzaak.

In deze cursus worden vele recente ontwikkelingen op het gebied van het materiële strafrecht, het strafprocesrecht en het sanctierecht besproken. Deze actualiteiten geven een aanleiding om in verdiepende zin stil te staan bij deze onderwerpen.

Gedurende de cursus zullen belangrijke uitspraken van het EHRM, de Hoge Raad en de feitenrechter de revue passeren.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

– opsporingsbevoegdheden en dwangmiddelen: trends en ontwikkelingen;

– getuigenverzoeken en getuigenbewijs na Keskin: recente ontwikkelingen;

– onherstelbare vormverzuimen en de toepassing van art. 359a Sv;

– actualiteiten bijzonder strafrecht.

Overige informatie

Deze cursus wordt in het Aristo Meeting Center Amsterdam (Sloterdijk) verzorgd. De cursus zal ook middels een livestream te volgen zijn. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u de cursus op locatie wilt volgen of online middels de livestream.

Deelname op locatie

Bij deelname op locatie bedraagt de cursus € 385,- excl. btw. Onbeperkt thee, koffie, frisdrank/fruitwater, koekjes en snoeplekkernij is inbegrepen.

Deelname online

Online deelname bedraagt € 355,- excl. btw.

Programma

Datum: 25 april 2024
Tijd: 13:15 tot 17:45 uur

Docenten

Prof. mr. dr. S. (Sven) Brinkhoff

Prof. mr. dr. S. (Sven) Brinkhoff

Prof. Brinkhoff is hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Open Universiteit. Naast zijn werk op de universiteit heeft hij als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Arnhem en de Rechtbank Amsterdam gefungeerd. Momenteel is hij actief als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch. Tevens is hij hoofddocent voor de Beroepsopleiding Advocatuur.

Ervaringen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.Review plaatsen

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een I am Legal-account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

4

Gerelateerde cursussen

© Copyright 2024 I am Legal | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling